accuraad.nl

Wij ondersteunen met goede raad en info

Slim met je geld

Al van jongs af aan wordt ons geleerd dat we slim met ons geld om moeten gaan. Als we nog klein zijn, is daar weinig moeilijks aan want we hebben zo weinig dat we er weinig schade mee kunnen doen. Maar naarmate je ouder wordt, moet je echt meer nadenken over wat je er mee doet en hoe je het bewaart. In deze blog vertel ik je er meer over. Let op: dit is geen financieel advies. Lees je mee?

Geduld is een schone zaak

Tegenwoordig is iedereen ook veel bezig met beleggen. Beleggen voor beginners lijkt ingewikkeld maar dat valt wel mee. Het is vooral belangrijk om goed uit te zoeken hoe en wat. Je kan informatie inwinnen op internet maar ook door met professionals te praten. Weet wel dat als je gaat beleggen dat veelal geldt dat je geduld moet hebben als je hier resultaat uit wilt zien. Bijvoorbeeld als je hier winst uit wilt halen, dus meer geld dan je erin gestoken hebt.

Geld is rond

Het mooie aan beleggen is dat je het als het ware niet vastzet. Wanneer je het op de rekening laat staan, gebeurt er niks mee. Behalve in het geval van inflatie natuurlijk, dan wordt het minder waard. Door je geld te beleggen, geef je het als het ware tijdelijk uit. En dat past mooi in het gezegde dat je geld juist moet laten rollen, want: ‘anders was het wel vierkant geweest’. Op deze manier is men van mening dat je meer met het geld dat je niet direct gebruikt, kan doen.

Altijd iets achter de hand

Zet niet al je spaargeld in, volgens bronnen op het internet. Dit komt omdat de markt kan wisselen en het kan goed gaan maar ook slecht gaan. Houd dus altijd iets achter de hand en zet in wat je kan verliezen. Op die manier beperk je eventuele schade en heb je er ook meer plezier van als het goed gaat, het is dan minder stressvol.

Ergens op ingezet

Weet wel, voor je belegt. Waar je op in zet en met welke bedrijven je samenwerkt. Je kan kiezen voor Forex traden bijvoorbeeld. Lees je goed in en win zoveel mogelijk informatie. Op die manier heb je verstand van zaken en word je niet zomaar verrast door het een en ander. Ook dat maakt beleggen een stuk relaxter en voor veel mensen het proberen waard. Wanneer begin jij?