accuraad.nl

Wij ondersteunen met goede raad en info

Alcohol, het sociale smeermiddel

Alcohol is een populaire drank waarvan veel mensen over de hele wereld genieten. Met een verscheidenheid aan soorten om uit te kiezen, elk met zijn eigen unieke smaak en sterkte, is er voor elk wat wils. Of je nu liever een speciale wijn bij het eten drinkt of een cocktail gemixed door een mixoloog. Iedereen kan iets vinden waar die van houdt.

Laag alcohol percentage

Eerst en vooral is er bier. Deze koolzuurhoudende drank wordt gemaakt van hop, gerst en gist. Er zijn veel verschillende soorten bier, waaronder pils, bier, pils en stout, elk met zijn eigen unieke smaakprofiel. Bier gaat het best samen met pittig of smaakvol eten, zoals barbecue, vleugeltjes of chili. Dit is ook één van de meest gedronken dranken wereldwijd. Het is bijna niet om aan de bierreclames te ontkomen. Bij bijna ieder sport evenement wordt dit gele goud dan ook wel geschonken. Maar een andere liefhebber met een laag alcohol percentage is wijn. Gemaakt van gegiste druiven, komt wijn in verschillende smaken, van droog tot zoet. De kleur van wijn kan ook variëren, waarbij rood, wit en rosé de meest voorkomende zijn. Dit komt door het gebruik van verschillende soorten druiven, zo is de chardonnay een geliefd ras voor witte zijn en de merlot voor rood. Wijn gaat het best samen met gedurfd en smaakvol voedsel, zoals biefstuk, geroosterde groenten of pastagerechten. Rode wijn in het bijzonder wordt vaak gecombineerd met rood vlees, terwijl witte wijn wordt gecombineerd met lichtere, meer delicate gerechten zoals vis.

Hoge alcohol percentage

Onder hoge alcohol percentage verstaan we meer dan 15%. Dit type alcohol wordt gemaakt van gegiste en gedistilleerde granen of vruchten. Enkele populaire soorten sterke drank zijn whisky, gin, rum en wodka. Deze alcoholische dranken zijn doorgaans sterker dan wijn of bier en worden het best met mate gedronken. Gedistilleerde dranken worden vaak gecombineerd met lichter voedsel, zoals kaas, crackers of fruit. Ze kunnen ook worden gebruikt in cocktails om smaak en diepte toe te voegen.

Alcohol is een populaire en veelzijdige drank waar veel mensen over de hele wereld van genieten. In combinatie met het juiste voedsel kan drank de algehele eetervaring aanzienlijk verbeteren en diepte en smaak toevoegen aan elke maaltijd. Dus als u de volgende keer gaat zitten om van een maaltijd te genieten, bedenk dan welk type drank het beste bij uw gerecht past. Tast je in het duister, schroom dan niet om de lokale slijter om advies te vragen.