accuraad.nl

Wij ondersteunen met goede raad en info

Waarom zou je kiezen voor een visgraatvloer?

Je hebt er misschien al wel eens van gehoord, maar misschien ook niet. Een visgraat vloer van laminaatenparket is dan ook wel bekend, maar ook niet heel erg veelvoorkomend. Mocht je nou nog niet echt weten wat een visgraatvloer is en of je er een zou willen hebben, dan kan het echt wel eens slim zijn om hiernaar te kijken. Het is namelijk een heel goed alternatief voor een houten vloer of als je gewoon op zoek bent naar iets dat net wat anders is dan normaal. Houd een visgraatvloer dus zeker in je achterhoofd als je op een gegeven moment op zoek bent naar een nieuwe soort vloer.

Wat zijn de voordelen van een visgraatvloer?

Voordat je echt kunt gaan denken aan de mogelijkheid om een visgraatvloer te nemen, kan het slim zijn om even te kijken naar de voordelen van een visgraatvloer. Zeker als je nog twijfelt tussen een visgraatvloer of houten vloeren amsterdam kan het echt geen kwaad om een aantal voordelen te benoemen. Zo is een visgraatvloer onder andere tijdloos en stijlvol. Het is echt wel iets anders dan een gewone houten vloer en dit maakt het dan ook zo’n goede optie. Ook kun je visgraatvloeren in allerlei soorten en maten krijgen, waardoor er altijd wel een visgraatvloer voor jou tussen zit. Daarnaast maakt het ook nog eens niet uit hoe groot of hoe klein de kamer is waarin je een visgraatvloer zou willen laten leggen, want dit past eigenlijk altijd wel. Overigens leent een PVC-visgraatvloer zich ook uitstekend voor eventuele vloerverwarming, dus dan hoef je geen concessies te doen.

Wat zijn de nadelen van een visgraatvloer?

Naast voordelen heb je natuurlijk ook nog wat nadelen. Deze zijn zeker ook het benoemen waard. Een van de grootste nadelen van een visgraatvloer heeft met de prijs te maken. Het is namelijk een stuk duurder dan veel andere vloeren. Zeker als je een visgraatvloer ook nog eens zou willen laten leggen, kan dit echt flink prijzig zijn. Vanwege het patroon van een visgraatvloer is dit namelijk makkelijker gezegd dan gedaan. Daarnaast is vaak ook wat gehoriger dan ander laminaat. Het is dus van groot belang dat je ondervloer goed is. Ook is een visgraatvloer niet ideaal voor plekken waar het nat kan worden. Het is dus zeker niet aan te raden om deze in je keuken of badkamer te leggen, maar ook eigenlijk niet op kamers waar een wasmachine of iets dergelijks staat.