accuraad.nl

Wij ondersteunen met goede raad en info

Dit is hoe black bananas is uitgegroeid tot een succesvol kledingmerk

Waarschijnlijk is de merknaam black bananas bij vele van jullie niet onbekend. Het is een populair merk dat gedragen wordt door verschillende bekende Nederlanders. De collectie bestaat voornamelijk uit hoodies, T-shirts en caps. Vooral de hoodies zijn populair. De black bananas hoodie dames zijn in verschillende kleuren te krijgen. Maar terug naar het merk zelf: hoe is dit kledingmerk uitgegroeid tot zo’n groot succes in de Nederlandse kledingmarkt?

Oorsprong

Het is allemaal begonnen bij Wesley Balknikker. Toen hij op de Caribische eilanden was heeft hij voor een vriend een shirt ontworpen. Deze vriend kreeg zoveel complimenten en vragen over het shirt dat Wesley heeft besloten om een label op te zetten. Hier had hij natuurlijk nog een naam en logo voor nodig. Bananas betekent niet alleen banaan, een tropisch fruit, het betekent ook gek of tof. Die dubbele betekenis vond hij zo leuk dat hij besloot bananas in de naam te verwerken. Hij voegde er nog het woordje black aan toe en de naam was een feit. Wie had toen gedacht dat dit ging uitgroeien tot één van de grootste Nederlandse streetwear merken ooit.

Voor wie is black bananas?

Black bananas is een kledingmerk voor mannen en vrouwen, maar ook kinderen kunnen bij het merk terecht. De black bananas hoodie kids kun je namelijk al regelmatig op het schoolplein voorbij zien komen. Hoewel het allereerste (onofficiële) black bananas shirt ontworpen is voor een man is het merk inmiddels ook onder de vrouwen populair. Het assortiment is inmiddels uitgebreid met onderbroeken, polo’s en jassen. Vooral gezinnen die het leuk vinden om te matchen, en graag streetwear dragen vinden het merk aantrekkelijk.

Waar kun je het kopen?

Waar het avontuur voor bedenker Wesley begon bij slechts 10 winkels is dat inmiddels uitgegroeid naar meer dan 200 winkels. Zowel fysieke als onlinewinkels verkopen dit kledingmerk. Er wordt verwacht dat dit aantal nog veel hogerop zal lopen. De populariteit van het merk groeide enorm toen bekende Nederlanders het merk begonnen te dragen. Betaalbare streetwear dat ook gedragen wordt door je idool, wie wil dat nou niet hebben?

Meelopen met de laatste trends

Wat het merk mee heeft zitten is dat comfortabele streetwear steeds vaker opgenomen wordt in de laatste trends. Black bananas kan het hele gezin voorzien van zo’n outfit. Niet alleen vrouwen maar ook mannen vinden het tegenwoordig steeds belangrijker om de trends in de gaten te houden. Voor black bananas kan dit alleen maar goed uitpakken aankomende zomer.