accuraad.nl

Wij ondersteunen met goede raad en info

Een kat ontwormen is belangrijk voor de gezondheid

Een kat in huis is natuurlijk een geweldig iets. Het is dan ook niet voor niets dat katten zo vaak in huizen te zien zijn. Mensen halen graag een huis in kat. Dat komt vooral doordat je van een kat de nodige hoeveelheid liefde zal kunnen krijgen. Toch zal je bij een kat ook merken dat deze niet continu aandacht nodig heeft. Bij een hond zal je jouw huisdier bijvoorbeeld meerdere keren per dag moeten uitlaten. Wanneer je een kat hebt hoef je alleen maar te zorgen voor een schone kattenbak. Verder is de gezondheid van jouw kat natuurlijk uitermate belangrijk. Helaas kan het soms toch voorkomen dat jouw kat op de een of andere manier ziek wordt. Als dat gebeurt is het belangrijk om snel te handelen. Zo kunnen katten bijvoorbeeld last krijgen van wormen. 

 

Soorten wormen 

Er zijn verschillende soorten wormen die in de kat kunnen eindigen. Deze wormen bevinden zich vaak vooral in de buik van de kat. Dit kan voor vervelende problemen zorgen bij jouw kat. Daarom wordt het eigenlijk ook aangeraden om met verschillende middelen te voorkomen dat jouw kat last kan krijgen van wormen. Helaas kan het toch gebeuren dat jouw kat hiermee te maken krijgt. Zo kan de lintworm bijvoorbeeld voorkomen in de darmen van jouw kat. Hier kan jouw kat last van krijgen door vlooien. Een lintworm kan nare gevolgen hebben voor het lichaam van jouw kat. De spoelworm is een ander type worm waar de kat last van kan krijgen. Deze worm leeft ook in het maagdarmstelsel van de kat. Door het per ongeluk eten van eitjes van de spoelworm kunnen deze wormen in de buik van jouw kat komen. 

 

Diverse middelen 

Natuurlijk is het voor jouw kat en voor jou erg vervelend om dit mee te moeten maken. Wanneer je dan ook merkt dat jouw kat last heeft van wormen is het aan te raden om jouw lieve kat zo snel mogelijk naar de dierenarts te brengen. De arts zal vervolgens helpen om van de wormen af te komen. De kat ontwormen is belangrijk om te zorgen dat jouw kat geen last krijgt van wormen in de buik. Door te kiezen voor het ontwormen van jouw kat kan je met het gebruik van verschillende middelen voorkomen dat jouw kat te maken krijgt met wormen in de buik. Er zijn diverse merken die jouw kat hierbij op een prettige manier kunnen helpen. Hierdoor zorg je op de best mogelijke wijze voor de gezondheid van jouw kat.