accuraad.nl

Wij ondersteunen met goede raad en info

Ga jij een nieuw café openen? Dit zijn de beste tips voor jou als startend horecaondernemer 

Wil jij eindelijk die start maken en aan de slag gaan als horecaondernemer? Bij het openen van je eigen café komen veel zaken kijken; van het vinden van de juiste locatie tot het rond krijgen van je financiering en het inrichten van je bedrijfspand, als startend ondernemer komt er veel op je af. Hoe pak je de start van jouw nieuwe horecaonderneming nu slim aan? Je leest het in dit blog.

Tip #1: Zo kies je de locatie slim

Als horecaondernemer is de locatie van je onderneming cruciaal. Zeker wanneer je een volledig nieuw bedrijf start met een naam die mensen nog niet kennen, is het belangrijk dat potentiële nieuwe klanten (gasten) je gemakkelijk kunnen vinden. Neem dan ook de tijd bij het zoeken naar een geschikte locatie en kies bij voorkeur voor een locatie waar dagelijks veel mensen langs lopen. Bijvoorbeeld (op de looproute naar) een druk winkelcentrum, een populaire culturele gelegenheid of in de buurt van een toeristische bezienswaardigheid. Dit maakt het gemakkelijk om je eerste gasten snel te mogen verwelkomen.

Tip #2: Laat je op financieel gebied goed adviseren

Als startend ondernemer zijn er op financieel vlak veel zaken te regelen; er moeten veel investeringen gedaan worden en in de eerste periode maak je vaak niet direct winst. Het is dan ook belangrijk dat je de financiën goed op orde hebt (en houdt). Probeer dit als ondernemer niet allemaal zelf te doen, maar laat je deskundig adviseren door een onafhankelijk financieel adviseur. Deze adviseur kan je niet alleen helpen de zaken goed op een rijtje te krijgen, maar je ook wijzen op rechten, plichten en eventuele regelingen of tegemoetkomingen waar je mee te maken kunt krijgen. Een goed financieel adviseur verdient de investering die je doet voor zijn of haar diensten dan ook gemakkelijk voor je terug. 

Tip #3: Koop goedkoop in

Bij het starten van een nieuwe onderneming is het verleidelijk om alles nieuw en van de hoogste kwaliteit aan te willen schaffen; je hebt een bepaalde visie en wil deze ook uitdragen. Ook dan kun je nog steeds kosten besparen. Online kun je bij diverse outlets goedkoop een goede cafe tafel kopen, of bijvoorbeeld barkrukken of cafe tafels tweedehands aanschaffen. Het meubilair is van goede kwaliteit en ziet er netjes uit, maar neemt zo een minder grote hap uit het beschikbare budget. Zeker als startend ondernemer zijn dit geweldige mogelijkheden om te hebben.