accuraad.nl

Wij ondersteunen met goede raad en info

Je eerste solo trip: waar moet je aan denken?

Ben jij van plan om voor het eerst in je eentje op reis te gaan? Een solo trip is een goede manier om jezelf te leren kennen en andere reizigers te ontmoeten. Voor velen kan het spannend zijn om alleen op reis te gaan, maar met een goede voorbereiding is het appeltje eitje. Lees hier meer over alles waar je aan moet denken.

Ticket boeken

Allereerst zul je een vliegticket moeten boeken. Je kunt zoeken naar landen waar je prima alleen naartoe kunt reizen. Zoek bijvoorbeeld naar veilige steden voor solo reizigers of bekijk gewoon de huidige aanbiedingen. Bekijk vliegtickets Istanbul, Boedapest of maak een reis naar Malaga. Heb je een baan waarbij je makkelijk vrij kunt nemen buiten de zomer om? Dan is het een aanrader om buiten het hoogseizoen een ticket te boeken, zo ben je namelijk goedkoper uit. Of boek een goedkope last minute zodat je een goede keuze zult maken dat erg prettig is natuurlijk.

Verblijf boeken

Zodra je hebt besloten waar je naartoe gaat en je vliegticket hebt geboekt kun je gaan kijken naar een verblijf. Wil je nieuwe mensen leren kennen? Dan is het wellicht een idee om in een hostel te verblijven. Hier kun je een gedeelde kamer boeken met stapelbedden en ontmoet je gemakkelijk nieuwe mensen. Heb je liever wat meer privacy? Boek dan een privé kamer in een hostel, zodat je in de gemeenschappelijke ruimtes alsnog mensen kunt leren kennen.

Planning

Heb je je ticket en verblijf geboekt? Dan kun je een planning gaan maken. Wat wil je allemaal doen en zien tijdens je vakantie? Als je maar een weekje de tijd hebt wil je je tijd nuttig besteden om te voorkomen dat je een aantal dingen mist. Zoek naar alle bezienswaardigheden in de omgeving en bekijk wat er allemaal bij jou in de buurt te doen is. Informeer ook of je een vervoersmiddel nodig hebt om jezelf makkelijk te kunnen verplaatsen of dat je prima met het openbaar vervoer kunt reizen.

Conclusie 

Het maken van een soloreis kan hartstikke leuk zijn, boek een verblijf in een hostel en je ontmoet gegarandeerd andere mensen die in hun eentje reizen. Geniet van de tijd die je voor jezelf hebt en voel je vrij om alles te doen waar je zin in hebt. Let wel goed op je veiligheid en bezoek geen plekken waar je je niet op je gemak voelt. Laat andere mensen desnoods weten waar je uithangt.