accuraad.nl

Wij ondersteunen met goede raad en info

Tips om op een gezonde manier af te vallen

Stel, je wilt graag afvallen maar je ziet jezelf niet 5 dagen per week in de sportschool staan. Waarschijnlijk kunnen veel mensen zich identificeren met deze statement. Gelukkig zijn er ook andere manier om gewicht kwijt te raken zonder je helemaal suf te sporten. Wil jij graag een paar kilo’s kwijt? Dan hebben we hieronder een paar tips voor je zodat jij op een gezonde manier gewicht kunt verliezen. Zo kun jij je weer goed voelen in je lichaam!

Geef jezelf de tijd en ruimte om gewicht te verliezen

Lichamelijk gezonder worden betekent ook mentaal goed voor jezelf zorgen. Het is belangrijk dat je op een positieve manier naar jezelf kijkt en jezelf kan motiveren om door te zetten. Door alleen maar kritisch naar jezelf te zijn kom je er niet. Zorg er dus voor dat je de juiste mindset hebt voordat je begint met dit proces. Wees je ervan bewust dat je geen tientallen kilo’s gaat kwijtraken in een week. Gun jezelf de tijd om gezonder te gaan leven, anders loop je het risico dat je het opgeeft na een week geen resultaat te zien. 

Weet wat je eet

Om af te vallen gaat het niet zozeer om wat je eet, maar meer hoeveel je eet. Door enkel bij te houden hoeveel je allemaal eet op een dag kunnen mensen zich al vaak beter beperken. Vermijd afleiding tijdens het eten: als we bij het avondeten tv kijken lepelen we vaak meer weg. Let dus enkel op het eten en laat je niet afleiden. Het is hierbij ook belangrijk dat je kleinere hapjes eet. Door snel te eten merken we namelijk later dat we vol zitten. Neem kleine happen zodat je eerder vol zit én minder eet. Dit soort trucjes kunnen al veel verschil maken in je levensstijl. 

Blijf weg van schadelijke middelen

Echt gezond leven betekent afstand nemen van alcohol en andere middelen. Niet alleen kunnen alcohol en drugs leiden tot lichamelijke schade, maar ze kunnen er ook voor zorgen dat je veel aankomt of juist extreem afvalt. Blijf hier dus ver van weg en focus je op gezonde dingen in het leven. 

Kamp je met een alcohol- of drugsverslaving? Schaam je dan niet om hier hulp voor te zoeken. Zorg goed voor jezelf en schrijf je bijvoorbeeld in voor een cocaine behandeling om jezelf weer op het rechte pad te krijgen.