accuraad.nl

Wij ondersteunen met goede raad en info

Wanneer schakel je een letselschade advocaat in?

Een letselschade advocaat wordt vaak ingeschakeld wanneer er sprake is van een ongeval. Als je het slachtoffer bent in deze situatie, is het verstandig om een letselschade advocaat in te schakelen. Een letselschade advocaat kan je helpen bij het claimen van een gepaste schadevergoeding. Met deze schadevergoeding kun je de kosten dekken. Ben je op zoek naar een letselschade advocaat? Dan is het belangrijk om een advocaat bij je in de buurt te vinden. 

 

Een letselschade advocaat in Nijmegen

Ben je woonachtig in Nijmegen of in de omgeving van Nijmegen? Dan is het verstandig om te kijken voor een letselschade advocaat Nijmegen. Door een letselschade advocaat bij jou in de buurt te kiezen, verkort je de reisafstanden van jou, maar ook van de letselschade advocaat. Dit is erg fijn want dat maakt het maken van een afspraak eenvoudiger en zal de kosten van de advocaat drukken.

 

Verplaatste schade vergoeding 

Als een gezinslid of een kennis van jouw slachtoffer geworden is van een mishandeling of een ongeval en daar letsel aan heeft overgehouden, dan ben je vaak de aangewezen persoon die voor het slachtoffer moet zorgen. Het kan daardoor voorkomen dat je een bepaalde periode weinig of zelfs helemaal niet kan werken en geen inkomsten hebt. Dit kan het slachtoffer ook in de schadevergoeding verwerken.

 

Shockschade, wat houdt dit in?

Wanneer een gezinslid of een kennis een ongeval heeft gehad of mishandeld is, is het mogelijk dat je hierdoor in shock raakt. Dit is een paniek aanval en dat kan gevolgen. Het kan soms zo erg zijn dat je daardoor een trauma oploopt waar je zeer lang van moet herstellen. Hierdoor is het dus niet mogelijk om te werken, maar ook moet je brood op de plank leggen. Deze kosten moeten ook vergoed worden, maar deze kosten worden in de meeste gevallen niet verhaald op de dader of de verantwoordelijke van het ongeval.

 

Ik heb een kettingbotsing gehad 

Heb je op de weg een ongeval gehad en gaat dit om een kettingbotsing? Dan is het handig om te kijken of je recht hebt op een schadevergoeding. Het kan namelijk voorkomen dat je de oorzaak was van de kettingbotsing, waardoor je geen recht hebt op een schadevergoeding. Bij een kettingbotsing is een achterop rijdende auto aansprakelijk. Zodra je aangereden wordt vanaf achter, heb je de mogelijkheid om een schadevergoeding te krijgen. Daarnaast wordt het voertuig die het ongeval heeft veroorzaakt ook aansprakelijk gesteld. Het kan voorkomen dat je toch nog recht hebt op een schadevergoeding. Dit gebeurd vaak wanneer je een verzekering hebt afgesloten voor de inzittende. Krijg je toch een schadevergoeding? Houd er dan rekening mee dat hoogte van het bedrag vrij laag is.