accuraad.nl

Wij ondersteunen met goede raad en info

Wat extra’s in de hand

We kunnen amper ontkennen dat de wereld van nu, de westerse maatschappij, om geld draait. En zolang jouw persoonlijke wereld hier niet om draait, is dat voor de meeste mensen ook niet zo’n probleem. We kunnen het eens zijn dat geld handig is en soms heb je net even iets meer nodig dan je direct beschikbaar hebt. Gelukkig zijn er in dat geval oplossingen. In deze blog vertel ik je daar over. Let op: dit is geen financieel advies. Lees je mee?

Wat dacht je van een lening

Heb je weleens gedacht aan het afsluiten van een lening? Voor veel mensen klinkt dit heel erg eng maar het valt wel mee. Natuurlijk moet je wat betreft geld geen overhaaste beslissingen nemen, en dat geldt hiervoor ook. Maar voor velen kan een lening een enorme uitkomst bieden. Het geeft je soms net dat beetje extra dat je nodig hebt om de volgende stap te zetten. Dit kan duiden op je persoonlijke leven maar ook op het gebied van je carrière.

Persoonlijk of zakelijk

Maar weinig mensen realiseren zich dat je voor beiden een lening af zou kunnen sluiten. Sommigen denken dat het alleen voor particulieren is of juist alleen voor zakelijke doeleinden. Maar het kan in veel gevallen voor beide. Je moet goed onderzoeken welke partij hiervoor bij jou past en met hen bespreek je de mogelijkheden.

Een voorbeeldje hier

Als je je afvraagt ‘hoeveel kan ik lenen?’, wanneer het bijvoorbeeld de aanschaf van een nieuwe auto betreft, kan je dit gelijk met de partij waarmee je in zee wilt gaan, bespreken. Het willen financieren van een nieuwe auto is een hele legitieme reden. Zo kan het zijn dat er gezinsuitbreiding op komst is en dat je daarvoor een nieuwe auto nodig hebt die groter is. Maar weinig mensen hebben het bedrag voor een nieuwe auto zomaar liggen. Een lening aanvragen, kan dus de oplossing zijn.

Een voorbeeldje daar

Of misschien merk je dat jouw bedrijf aan het groeien is en word je nu belemmert door de kantoorruimte die je hebt. Wellicht wil je naar iets groters? Gelukkig kan dat ook als je een lening aanvraagt. Let erop dat dit vaak een ander soort lening betreft dan wanneer het om particulieren gaat. Maar ook dit kan je bespreken. Zo is alles mooi transparant en heb je straks, met een helpende hand, toch wat je hebben wilt. Dan kan je weer verder.