accuraad.nl

Wij ondersteunen met goede raad en info

Kies voor een vaccinatie om deze ziektes op reis te voorkomen

Naast het coronavirus zijn er nog genoeg andere virussen die op de wereld rondwaren. Natuurlijk is niet ieder virus zo bekend als corona, maar dat betekent zeker niet dat het niet aanwezig is. Wanneer je bijvoorbeeld een reis wilt gaan maken naar een ver land, kan het best wel eens handig zijn om te bekijken of je niet een extra vaccinatie kan gebruiken. Op deze manier zal je ervoor kunnen zorgen dat je jezelf op de juiste wijze kan gaan beschermen. Vaccinaties helpen nou eenmaal om te voorkomen dat je erg ziek wordt van een bepaald virus. Ook wanneer je dus een verre reis maakt naar een continent als Azië, Afrika of Zuid-Amerika, kan het handig zijn om te kijken of je een extra vaccinatie kan gebruiken. 

 

Hepatitis B

De ziekte hepatitis B kan je bijvoorbeeld oplopen in het buitenland. Vooral in de gebieden van Afrika, Azië en Zuid-Amerika is het mogelijk dat je te maken krijgt met deze ontsteking. Als je in aanraking komt met bloed of seksueel contact hebt met iemand die besmet is, kan je hepatitis B oplopen. De gevolgen hiervan kunnen uiterst vervelend zijn, waardoor je niet meer kan genieten van jouw vakantie. De symptomen die horen bij hepatitis B zijn bijvoorbeeld: moeheid, griepverschijnselen, geelzucht en pijn ter hoogte van de lever. Daarnaast is het mogelijk dat de ontsteking kan zorgen voor andere vervelende gevolgen. Daarom is het verstandig om te kijken of jij beschermd bent tegen deze ontsteking. Als dat niet het geval is kan je er altijd voor kiezen om een hepatitis B vaccinatie te nemen. Deze vaccinatie zal jouw gaan beschermen tegen vervelende gevolgen. 

 

Buiktyfus 

Ook kan het voorkomen dat je buiktyfus oploopt in het buitenland. Dit is een vervelende ziekte die je vaak zal tegenkomen in de tropische landen. Wanneer je te maken krijgt met buiktyfus is de kans aanwezig dat je dit oploopt door de bacterie van de salmonella. Door een slechte hygiëne van anderen en jezelf is het mogelijk dat je deze ziekte in het buitenland kan oplopen. Vooral in Azië is deze ziekte vaak nog aanwezig. Het is dan ook handig om te kijken of je misschien een vaccinatie nodig hebt voordat je naar deze regio op reis gaat. De besmetting is te vinden in de ontlasting. Het is dan ook noodzakelijk om alles goed schoon te maken na een toiletbezoek. Wanneer je wilt voorkomen dat je buiktyfus tijdens jouw reis kan gaan oplopen is het mogelijk om te kiezen voor een buiktyfus vaccinatie. Op deze manier bescherm jij jezelf tegen dit virus.