accuraad.nl

Wij ondersteunen met goede raad en info

Wat te doen als de motor accu leegloopt?

Start jouw motorfiets alweer niet? Het eerste waaraan je op dat moment denkt is een lege accu. In de meeste gevallen is het inderdaad zo dat de accu van jouw motor of scooter leeg is gelopen. Hoe doe je het dan wanneer je haast hebt of je wordt laat voor het werk. Het is wel een ieder ooit overkomen dat je op het moment van vertrek ontdekt dat de motorfiets niet start. Wat valt er te doen in zo'n geval? Wat doe je wanneer de motor accu leeg is gelopen?

Raak niet in paniek

Het eerste en belangrijkste dat je als bestuurder van de motorfiets moet doen is kalm blijven. Besteed de energie voor diagnose en probleemoplossing. Het volgende dat je moet doen is de gereedschapskist van de motorfiets tevoorschijn halen. Deze kist heeft niet alle tools, maar het helpt om de basis dingen los te krijgen.  

Ga na wat het probleem is

Nadat je de gereedschapskist hebt uitgepakt, is het nu tijd om na te gaan waarom de motorfiets niet start. De meest voor de hand liggende waarschuwingssignalen kunnen worden gevonden door een eenvoudige visuele inspectie. Enkele punten waarmee je rekening moet houden:

Accupolen: Soms kunnen accupolen gecorrodeerd raken. In de meeste gevallen is het mogelijk om gecorrodeerde batterijpolen schoon te maken en de motor accu te blijven gebruiken, dus zorg ervoor dat eventuele tekenen van slijtage of verkleuring niet het gevolg zijn van normale corrosie voordat je jouw batterij als "slecht" beschouwt.

Batterijniveau: De batterij heeft mogelijk geen zuur meer, wat de efficiëntie moet hebben verminderd. Als je merkt dat de starter werkt als je eenmaal lang begint te rijden, maar niet als je het 's ochtends probeert, laat dan de motor accu controleren. De batterij wordt tijdens het rijden opgeladen, dus probeer hem niet voor een lange tijd stil te houden.

Problemen met de starter: Dit maakt deel uit van het elektrische systeem dat stroom levert aan de starter, soms kan een storing van dit onderdeel de starter doen stoppen met werken. Let goed op de geluiden die de starter maakt, elke keer dat je op de startknop drukt.  

Motor accu gewoon online bestellen

Is het vastgesteld dat je problemen hebt met de motor accu, dan wordt het tijd dat je een nieuwe bestelt. De beste motor accu kan je nu online bestellen en hij wordt binnen achtenveertig uur thuis bezorgd. Helemaal geen stress meer over hoe je het huis zal verlaten met een niet startende motor.